9,4
513 beoordelingen
rav5009_18

Toyota autoverzekering

Verzeker je auto met een Toyota autoverzekering

Een autoverzekering is wettelijk verplicht in Nederland. Bij Toyota sluit je snel en eenvoudig een autoverzekering af tegen een scherpe premie, of je nu een gloednieuwe of gebruikte Toyota hebt. Bij Toyota ben je verzekerd van vervangend vervoer en je betaalt geen eigen risico als de dealer de schade herstelt. Je berekent eenvoudig online de kosten van je autoverzekering.

Voordelen Toyota autoverzekering:
 • Vast aanspreekpunt

 • Gratis vervangend vervoer

 • Inclusief overstapservice

 • € 0,- eigen risico

Autoverzekering_voordelen

Een optimale dekking die past bij jouw situatie

Een autoverzekering vergelijken is heel belangrijk. Door alle feiten op een rij te zetten, maak je een keuze die goed past bij je wensen. Uiteraard kun je hiervoor ook advies vragen aan je eigen Toyota dealer. We leggen hieronder de verschillende autoverzekeringen uit.

WA-Dekking

De Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking – ook wel een WA verzekering genoemd – is verplicht voor iedereen die een motorvoertuig bezit. Deze dekking vormt de basis van alle autoverzekeringen. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto of een ander motorvoertuig bij anderen veroorzaakt. Deze autoverzekering is bij ons alleen telefonisch of via e-mail af te sluiten.

Beperkt Casco

Bij ‘Beperkt Casco’, ook wel ‘WA+’ genoemd ben je gedekt voor alles wat een WA-verzekering ook dekt, plus bepaalde schades aan je eigen auto. Dat zijn schades ontstaan door bijvoorbeeld diefstal, brand, storm, hagel of een aanrijding met een dier en voor ruitschade- en vervanging.

Volledig Casco (Basis, Extra & Compleet)

Wil je een autoverzekering afsluiten met de meest uitgebreide dekking, dan kies je voor ‘Volledig Casco’, ook wel ‘Allrisk’ genoemd. Bij Toyota heb je de keuze uit 1, 3 en 5 jaar nieuwwaardegarantie. Is je auto total loss of wordt gestolen? Dan krijg je de eerste vijf jaar een nieuwe Toyota. Ook bij een Toyota occasion kun je de eerste vijf jaar een gelijkwaardige auto uitzoeken.

Toyota Autoverzekering
Toyota autoverzekeringen vergelijken

Bij de Toyota autoverzekering heb je de keuze uit 5 verschillende dekkingen. Van de verplichte WA dekking tot volledig casco compleet. Bij een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade aan derden. De verschillen tussen de autoverzekeringen vanaf beperkt casco staan hieronder in een handig overzicht. De volledige dekkingsinformatie is te lezen in de verzekeringskaarten onderaan deze pagina, bij downloads. Een autoverzekering afsluiten is zo geregeld. We helpen je graag op weg!

Voorwaarden Beperkt casco Volledig casco basis Volledig casco extra Volledig casco compleet
Online afsluiten
Accessoires meeverzekerd? Standaard tot € 2.500,- Standaard tot € 2.500,- Standaard tot € 2.500,- Standaard tot € 2.500,-
Nieuwwaarde garantie Niet van toepassing 1 jaar 3 jaar 5 jaar
Occasionwaarde garantie 3 jaar 1 jaar 3 jaar 5 jaar
Vervangend vervoer 10 dagen 5 dagen 30 dagen 30 dagen
Vaste dealer als aanspreekpunt
Hybride gecertificeerde monteurs
Eigen risico binnen netwerk € 0,- bij ruitreparatie € 0,- bij ruitreparatie € 0,- bij ruitreparatie € 0,- bij ruitreparatie
€ 0,- bij ruitvervanging € 175,- bij ruitvervanging € 0,- bij ruitvervanging € 0,- bij ruitvervanging
€ 0,- bij carrosserie herstel € 250,- bij carrosserie herstel € 0,- bij carrosserie herstel € 0,- bij carrosserie herstel

Heb je vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met jouw verbonden bemiddelaar of met Bovemij.

Bel 024 - 366 56 61

Geopend op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur
en op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Contact opnemen

FAQ

Autoverzekering
 • Welke autoverzekering past bij mij?

  Het is belangrijk dat de autoverzekering goed aansluit op je eigen wensen en financiele situatie. Bedenk eerst hoeveel risico je wilt afdekken. Wat is de waarde van je auto? Kun je bij een grote schade of total loss zelf de schade betalen of een nieuwe auto bekostigen? Kijk naar het aantal kilometers dat je rijdt, het eigen risico en de pechhulp. Bedenk of je passagiers wilt meeverzekeren met een ongevallen-inzittendenverzekering (OI) en een schadeverzekering inzittenden (SVI). Daarbij kun je nog kiezen voor een rechtsbijstandverzekering, die eventuele rechtshulp vergoedt. Vergelijk in de tabel op deze pagina welke autoverzekering het beste bij jou past. Bij vragen kun je ook contact opnemen met je dealer of met Bovemij via 024 366 56 61.

 • Kan ik een occasion verzekeren?

  Een jong gebruikte of gebruikte auto verzekeren is zeker mogelijk. Je kunt online een autoverzekering berekenen en direct afsluiten of neem contact op met de dealer.

 • Hoe wordt de premie berekend?

  De premie hangt onder meer af van:

  • het gewicht van de auto
  • de cataloguswaarde van de auto
  • je adres
  • de leeftijd van de regelmatige bestuurder
  • het aantal kilometers dat per jaar met de auto wordt gereden
  • het aantal schadevrije jaren
 • Wat zijn schadevrije jaren en waar vind ik ze?

  Als je een auto in bezit hebt, bouw je schadevrije jaren op, mits je natuurlijk geen schade rijdt. Hoe meer jaren zonder schade, hoe meer schadevrije jaren je opbouwt en hoe hoger de eventuele korting op een autoverzekering. Op basis van de schadevrije jaren kan de verzekeringsmaatschappij inschatten wat het risico is om je als klant te accepteren. Het aantal schadevrije jaren kun je eenvoudig terugvinden op je persoonlijke pagina van je huidige verzekeraar. Daarnaast kun je het aantal schadevrije jaren checken in Roy data. Roy data is de database voor de verzekeringsmarkt van motorrijtuigen, waarin onder andere aantal schadevrije jaren zijn opgenomen. Particulieren kunnen hier kosteloos gebruikmaken van hun inzagerecht.

  Tip! Heb je een leaseauto gereden? Dan kun je een verklaring van het aantal schadevrije jaren opvragen bij je leasemaatschappij.

 • Hoe werkt no-claimkorting?

  Met no-claimkorting krijg je korting op de premie die je betaalt voor je autoverzekering. Hoe meer jaren je zonder schade rijdt, hoe hoger de korting die je krijgt. Dit heet ook wel de bonus-malus korting. Deze bonus-malus korting verschilt per verzekeraar. Bij je Toyota Autoverzekering heeft een korting tot 85%. Je kunt deze tabel vinden in de Toyota Autoverzekering voorwaarden.

 • Ben ik in het buitenland verzekerd?

  Je bent verzekerd in de landen die op het internationaal verzekeringsbewijs staan. In de landen die op het internationaal verzekeringsbewijs zijn doorgestreept, ben je niet verzekerd. De landen waar je verzekerd bent, kunnen in de loop der tijd veranderen. Kijk daarom altijd op het internationaal verzekeringsbewijs dat je als laatste van ons hebt ontvangen.

 • Waar kan ik terecht voor reparatie bij schade?

  Het is prettig als je auto gerepareerd kan worden bij je vertrouwde Toyota dealer. Verzekeraars hebben vaak afspraken met reparateurs. Bij de Toyota autoverzekering kun je altijd naar je vertrouwde adres voor onderhoud, garantie en schade. De Toyota dealer staat voor kwaliteit en zekerheid. De fabrieksgarantie blijft behouden, omdat de Toyota dealer alleen met originele onderdelen werkt. Als je schade krijgt in het buitenland en je kunt niet verder rijden, dan wordt de auto naar een erkend adres gebracht.

 • Hoe werkt de schadeafhandeling?

  Heb je schade? Dat is vervelend. De volgende stappen doorloop je als je een Toyota Autoverzekering hebt.

  • Kun je niet meer verder rijden met je auto? Bel dan de alarmcentrale: 024 – 3665657 (24/7 bereikbaar).
  • Via mijnverzekeringsportaal.nl kun je jouw schade melden en het schadeformulier en foto’s uploaden. Meld je liever je schade mobiel; dat kan direct ter plaatse via mobielschademelden.nl.
  • De verzekeraar (Bovemij) controleert de dekking en je ontvangt binnen een werkdag bericht van Bovemij. 
  • Heb je bericht ontvangen dat er dekking is, neem dan contact op met jouw Toyota dealer om een afspraak voor expertise en herstel te maken. 
  • Met jouw toestemming keert Bovemij het schadebedrag aan jouw Toyota-dealer uit. 
  • Kom je er niet uit? Bel dan met Bovemij: 024 -366 56 60 (tussen 08:00 en 18:00 op werkdagen)
 • Hoe werkt de gratis overstapservice?

  Als je wil overstappen naar een Toyota autoverzekering kun je gebruikmaken van onze gratis overstapservice. Toyota zegt in dit geval de huidige autoverzekering op. Dat gaat in een aantal stappen.

  Stap 1: Wij zeggen de huidige autoverzekering op, via website of per e-mail, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij. Je ontvangt hiervan een bevestiging.
  Stap 2: De nieuwe autoverzekering gaat in op de afgesproken datum.
  Stap 3: Je kunt verzekerd genieten van je Toyota.

 • Wat zijn de polisvoorwaarden?

 • Hoe kan ik een wijziging doorvoeren?

Disclaimer

De Toyota dealer is verbonden bemiddelaar voor Bovemij. Toyota autoverzekering wordt uitgevoerd door N.V. Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij │ IBAN: NL29 RABO 0380 2088 81 │ KvK Centraal Gelderland: 10019550 │ Vergunningnummer: 12000483 │ Je gegevens worden vertrouwelijk en geheel in overeenstemming met de bepalingen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming behandeld. Voor meer informatie zie de privacyverklaring. │ Deze webpagina is zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Typefouten voorbehouden.